top of page

Planning granted for refurbishment works and extension to a dwelling in South Downs National Park



With assistance from Atlas Planning we are delighted to have secured planning permission for extensive refurbishment works and contemporary extensions to an existing dwelling within the South Downs National Park. The existing property will be stripped back to its historic element, constructed in 1842, to preserve the existing brick and flint building (which was formally a school house) and removes existing modern extensions that are of low quality, poor design and with poor sustainability credentials.

The proposal creates a new 2 storey rear extension of modern materials and detailing but a form that replicates the existing building. A single storey connection at ground floor provides a link to the existing garage which will be increased in height to provide guest accommodation. The proposal will increase the dwelling from 3 to 5 bedrooms and also provide better views and access to the extensive rear garden which are currently obscured by a large retaining wall.



Commentaires


bottom of page